пошук
Новобудови та інфраструктура Львова: що і де планується. Огляд рішень станом на лютий 2022 2022-02-17 2022-02-20 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/digest/--2.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Новобудови та інфраструктура Львова: що і де планується. Огляд рішень станом на лютий 2022

Визначено проекти переможці архітектурних конкурсів на житловий комплекс на вул.Коновальця, реконструкцію фасаду готелю «Дністер», триває реєстрація на конкурс з реставрації будинку на пр.Свободи,11; біля «Арени Львів» будуватимуть медичний центр та 15-поверховий готель, міська рада погодила детальний план території для будівництва готелю на Вороного,4, а наступного засідання розгляне петицію про добудову мосту на вул.Науковій, де поруч заплановано новий мультифункційний комплекс Helga; для ліцею на вул.Героїв Крут збудують новий корпус з басейном і спортивними зонами, а біля Центру Зайнятості на вул.Пулюя - Льодова Арена. 
 
 
Проект житлового комплексу по вулиці Коновальця 114-116
 
На конкурс, як повідомила компанія 
Contest,  завданнями якого було сформувати нову структуру житлового комплексу в існуючому середовищі садибної забудови (зі збереження об’єму та фасадів вілли №116) було подано 15 проектів з різних міст України. Переможцем став львівський проект (на зображеннях), автори: Тарас Сулик, Катерина Калетинець, Антон Кобзєв, Кирило Старов.


  
«Для нас, як для замовника, дуже цікаво побачити варіативність архітектурних прийомів, пошук форм з різних кутів. Адже в таких дискусіях народжуються оптимальні рішення. Ми переконані, що такі конкурси є важливими для молодих спеціалістів і це є хорошим прикладом для інших міст України», – розповіла Алла Шамова, генеральна директорка інвестиційно-девелоперської компанії Avalon.
 
Проект реконструкції фасаду готелю «Дністер» на вул.Матейка, 6
 
Переможця конкурсу обирали серед 13 пропозицій і ним знову став проект Тараса Сулика. Перед готелем облаштують пішохідний простір, а на фасаді збережуть елементи модерністичної архітектури 1980-х років.



«У проекті ми побачили максимально тактовне збереження унікального модерністського образу будівлі і, водночас, неймовірно свіже та актуальне його оновлення. Автор добре зреагував на контекст парку та суттєво покращив пішохідний громадський простір», – розповів про свої враження головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.
 
Реставрація будівлі на проспекті Свободи,11

До 18 березня триває реєстрація на конкурс з призовим фондом в 1 000 000 гривень, темою якого визначено Концепція відновлення будівлі на проспекті Свободи, 11 та переосмислення її нової ролі зі збереженням архітектурного надбання міста (матеріали та завдання конкурсу). Засідання журі заплановано на 14-16 квітня.
Мова про будинок на розі проспекту Свободи-вулиці Дорошенка, який 1882 році спорудили за проєктом Емануеля Галля. Згодом у ньому відкрили готель “Центральний”, а після останнього оновлення будинку в 1990—1992 роках він став частиною готельно-ресторанного комплексу “Ґранд-готель”.
 
На вул. Вернадського біля Арени Львів збудують приватний медичний центр з  пологовим будинком та 15 поверховим готелем

 
Відповідне погодження прийняв наприкінці січня на своєму засідання виконком Львівської міської ради.  В планах: стаціонар, реабілітаційний центр для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату, діагностичні центри, пологовий будинок та 15-поверховий готель. Між будівлями мають бути пішохідні-відпочинкові зони, відповідно будівництво не передбачається щільним. Загалом площа ділянки, де відбуватиметься будівництво, становить 4, 6 гектари. Право оренди на цю ділянку, як повідомляв zaxid.net, було продано з аукціону компанії ПП «Лев міста 2012», і на момент погодження інвестор уже сплатив близько 2 млн грн орендної плати за користування землею.
 
Міська рада розгляне петицію про добудову мосту через вул.Наукову
 
На наступній сесії львівської міської ради мають розглянути петицію про добудову моста через вулицю Наукову із продовженням трамвайної колії до вулиці Трускавецької, яка набрала необхідні для цього п’ятсот голосів підтримки.

 
Як писала раніше «Енциклопедія Новобудов», поруч мосту на вул.княгині Ольги, 120 на місці, де працював супермаркет «Арсен», розроблено проект будівництва мультифункційного комплексу Helga, де очікується старт продажів і який  передбачає житлові секції, бізнес-центр, громадських приміщень, кафе-медіатеки і підземного паркінгу. У відповідь на появу інформації, що будівництво може завадити будівництву моста, девелопери заявили, що комплекс не заважатиме його добудові: «Ми зацікавлені в розширенні і якісному оновленні міського простору. Проект не заходить на територію, де передбачено продовження шляхопроводу, який сподіваюся, буде добудований. Замість конкуренції двох супермаркетів район отримає сучасний бізнес-центр на 13 тисяч квадратних метрів. Принципова позиція проекту – суміщення функцій комплексу».


Готель на Вороного,4

 
Львівська міська рада на засіданні сесії 17 лютого 2022 р. погодила детальний план території, який передбачає будівництво готелю на вулиці Вороного, 4 (перетин з пр.Свободи, поруч готелю Жорж).
З попередніми матеріалами мова про готель на 140 номерів висотністю 6-7 поверхів з підземним паркінгом і терасами. На даху планують облаштувати громадський простір.
 
Льодова арена на Пулюя-Трускавецькій



Виконком Львівської міської ради на засіданні 18 лютого погодив містобудівні умови і обмеження на будівництво «Льодової арени» на перетині вул. Пулюя та Трускавецької. Поруч розташовані новозбудовані житлові комплекси, гаражний кооператив та міський центр зайнятості.
Як уточнив zaxid.net заступник голови ЛОДА Юрій Бучко (ділянка площею 2,8 га перебуває у власності Львівської ОДА, право користування на ділянку має ДП «Льодові Арени»), арена вміщуватиме 400 глядачів і буде розрахована суто на зимові види спорту, і будівництво має початися вже цього року.
Загалом у Львові хочуть спорудити відразу дві льодові арени, друга – це мультифункціональний комплекс на 10 тисяч глядачів, який планується на вул. Стрийській, 199, біля «Арени Львів».

Новий корпус для ліцею №80 - басейн, спортивні зони та їдальня



Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердив виконком Львівської міськради 18 лютого. Корпус за кошти львівської будівельної компанії, назву якої не повідомили, збудують поруч з наявним корпусом ліцею на вул. Героїв Крут, 27. Роботи планують розпочати в другій половині 2022 року

«Це фактично корпус для посилення інфраструктури цього ліцею. У цьому корпусі передбачено елемент басейну, який буде загальнодоступний так само у позанавчальний час для мешканців громади навколо. Тут передбачений цілий комплекс заходів щодо облаштування подвір’я і спортивної зони, а також розміщення нових класів, їдальні та іншої інфраструктури», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

 
дата публікації: 17.02.2022
дата оновлення: 20.02.2022
1690 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: