пошук

Житло для переселенців. Перші модульні будинки в Закарпатті та Львові та плани облаштування тимчасового і соціального житла

Модульні будинки з Закарпаття будуть передані в Київську область, у Львові облаштовують перше з кількох поселень - 88 житлові блоки для близько 350 людей, а також збирають можливі варіанти тимчасового і соціального житла, у фінансуванні проектів поселень розраховують на інвесторів та міжнародну допомогу.   
 
 
На Закарпатті отримали перші модульні будинки для тимчасового проживання. У межах візиту на Закарпаття колишній губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі передав допомогу від Центру лідерства «George E. Pataki Leadership Center» та Фонду допомоги Україні «The Ukrainian relief found».
Голова ОВА Віктор Микита повідомив, що йдеться про 18 спеціальних модульних будинків (фото ЗОВА), які будуть відправлені до Київської області і можуть забезпечити тимчасове проживання людей.
 
Під час зустрічі, участь в якій брав також заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква було запропоновано розглянути можливість постачання та компактного розташування містечок із модульних будинків у звільнених регіонах.
 
«Це дасть змогу постраждалим тимчасово проживати на власних ділянках та відбудовувати й ремонтувати своє пошкоджене житло», – прокоментував Віктор Микита.
 

Як повідомляє ОВА, за результатами зустрічі буде почато формування комплексного запиту, і, можливо, буде створено спільний фонд (як запропонував Джордж Патакі), який би міг акумулювати благодійні внески зі США для розбудови місць компактного проживання вимушено переміщених осіб.
 
У Львові почали облаштовувати перше тимчасове житло для вимушених переселенців із гарячих точок України, - повідомив Андрій Садовий.


У 88-ми житлових контейнерах зможуть проживати близько 350 людей. Всередині будинки будуть умебльовані, а санвузли та їдальня розташовані на території містечка. Мобільні контейнери для проживання надала Польща. На території Львова планують розмістити декілька таких містечок.

Раніше у Львові почали розглядати кілька варіантів, виходячи з того, що потрібно буде поселити близько 50 000 людей.
 
«Близько 200 тисяч переселенців з інших міст України маємо у Львові. лизько 50 тисяч переселенців, ймовірно, залишаться у Львові на наступні роки. Зараз наше завдання – знайти кошти на будівництво житла для цих людей», – цитує Андрія Садового пресслужба Львівської міськради.
 
Заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач наприкінці березня припускав, що йтиметься про ділянки, на яких можна розмістити модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім так само швидко розібрати.
«Хоч це тимчасове житло, але воно мусить відповідати певним вимогам. Наприклад, на одну людину має припадати не менше як 6 м кв площі. Також має бути санвузол та кухня (відокремлені чи спарені). Кінцевого формату модульних будиночків нема, управління архітектури має зібрати пропозиції виробників. Також закликаємо архітекторів подавати свої пропозиції. В підсумку місто обере найкращі типові варіанти для Львова. Очевидно, пізніше також будемо розглядати і можливість будівництва соціального житла», – написав він на своїй сторінці у Facebook.
 
Серед можливих локацій розглядали зокрема ділянки на вулицях Тракт Глинянський, на вул.Величковського (Рясне-2) та в Дублянах.
 
Для того, щоб спорудити тимчасове житло для переселенців, Львів сподівається на фінансову підтримку закордонних організацій, зокрема ЄБРР і ЄІБ, Євросоюзу чи урядів країн.
 
Побудувати помешкання для понад 15 000 переселенців готові у Дрогобичі, Львівська область. Як повідомили в Львівській обласній адміністрації, йдеться про нові багатоповерхівки для внутрішньо переміщених осіб. Також розпочнуть ремонт гуртожитків, які також зможуть послужити тимчасовим житлом для ВПО. Йде мова про гуртожитки, які перебувають у комунальній власності у Дрогобичі та Стебнику. Загалом, йдеться у повідомленні із перших днів війни до Дрогобича прибуло близько 15 тис. ВПО, з яких 8 тисяч офіційно зареєструвалися.
 
Як раніше повдомлялося, наприкінці березня Президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає будівництво тимчасового житла для громадян, котрі виїхали з районів бойових дій:
«Урядовці готують нову програму підтримки для наших переселенців із районів бойових дій. Обласні адміністрації отримали чітке завдання – швидко виділити землю для будівництва тимчасового житла для переміщених осіб. Хочу ще раз підкреслити: це тимчасове житло. Після того як встановимо мир, ми почнемо негайну масштабну відбудову нашої держави».

 
 
дата публікації: 07.04.2022
дата оновлення: 07.04.2022
1294 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: