пошук
Про що турбуватися, коли обираєш житло у новобудові 2014-11-20 2020-06-22 https://novobudovy.com/templates/novobudovy/images/logo.svg
Енциклопедія Новобудов©

Про що турбуватися, коли обираєш житло у новобудові

Купівля житла в нашій країні завжди пов'язана із фінансовими ризиками, новобудова — особливо. 
Особливо зараз, коли триває криза, росте курс долару та багато новобудов вимушені припинити будівельні роботи на невизначений час. Але ж все ж таки операції продажу житла у нових домах тривають. Причина одна — люди поспішають вкласти те, що змогли скопити, доки ці гроші не знецінилися та вартість нової квартири не піднялася до нереальних цифр. Ті, хто намагається купити квартиру у новобудівлі мають пам'ятати про декілька моментів.
 
Головна перевага житла у новобудовах — використання нових сучасних технологій будівництва та матеріалів, відповідність загальносвітовим нормам та стандартам. У нових будинках є дуже вдалі планування, які будуть до вподоби покупцю, а площі, як правило, набагато більше, ніж у будинках старих.
 
Вживання сучасних матеріалів, наприклад, утеплювачів та різні шумо- та гидроізоляцій дозволяє власникам квартири у такому будинку заощаджувати у витрачанні тепла, води та електрики. Враховуючи прогресію зросту комунальних тарифів, ці переваги можуть бути ключовими та дуже вчасні.

Крім того, новобудівля має на увазі абсолютно готові до експлуатації усіх систем будинку: починаючи із робочих каналізації, проводки, закінчуючи ліфтом та готовим ремонтом сходових майданчиків.

Ціна квадратного метру квартири, між тим, у новобудівлі нижче, ніж на квартиру вторинного ринку. Особливо це торкається житла економ-класу. Втім, ціни зараз змінюються з величезною швидкістю. Подорожчання на будівельні матеріали, палива для транспорту відбивається на вартості квадратного метру. Так, якщо порівняти ціни, скажімо, на керамічну плитку для сходів, можна одразу помітити, що імпортні закупки зробили її зараз нібито вона із дорогоцінного металу — так відбивається співвідношення курсу гривні та долару.

Усі ці витрати складають остаточну ціну за квадратний метр. Але ж хотілося наголосити, що за занадто низькою ціною новобудови можуть бути якісь приховані нюанси, не озвучені у рекламних оголошеннях. Ретельно дізнайтеся про місцевість, де знаходиться будинок, та уточніть планування. Квартира може знаходитися десь  далеко від будь-якої інфраструктури, на пустошу, або планування може бути настільки невдалим, що вимусить вкласти ще купу грошей для перепланування.

Важлива також й кількість квартир на сходовому майданчику — чим їх більше, тим не комфортніше ви будете відчуватися — як у гуртожитку. А навіщо вам купувати за чималі гроші квартиру у гуртожитку?
Постарайтеся покопатися глибше в “історії” новобудівлі — дізнайтеся, які результати геодезичних досліджень, щоб бути впевненим, що вам не загрожує зсув чи ґрунтові води, що раніше було на цьому місці — а якщо цвинтар, або ще гірше — якісь сховища отруйних відходів?

Отже, купувати новобудівлю зараз треба особливо обережно та уважно вивчати пропозицію, розглядаючи усі деталі та оцінюючи ризики. Також не слід забувати, що у такий кризовий час  буває дуже багато шахраїв, які пропонують житло у будинках, будівля яких ось-ось буде завершено, за дуже нереально низькою ціною. Насправді ж будівництво може бути заморожено, й вкладені гроші зникнуть. Тому треба ретельно перевіряти документи забудовника, та купувати тільки у перевірених, які мають гарну репутацію та працюють не першій рік.

 
 
дата публікації: 20.11.2014
дата оновлення: 22.06.2020
8744 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: