пошук
На що звернути увагу при покупці квартири в новобудові. 2019-10-24 2019-12-06 https://novobudovy.com/images/pointers/0269-info.png
Енциклопедія Новобудов©

На що звернути увагу при покупці квартири в новобудові.

Квартири в новобудові мають ряд переваг перед вживаними житлом. Але, є в такому придбанні і свої підводні камні. Тому, необхідно уважно вивчити всі особливості покупки квартири. Головним, на що звернути увагу при покупці квартири в новобудові, є надійність забудовника. Ще важлива репутація юридичної контори, яка буде оформляти договір на покупку.
 


Якщо знати всі особливості покупки квартири в новобудові і правильно вибрати житло, то безсумнівні переваги такого вибору буде:

• економія коштів, ніж на більш ранньому етан будівництва буде проведена покупка квартири в новобудові, тим дешевше вона обійдеться;

• сучасне планування, яка набагато зручніше для проживання мешканців, ніж житло, побудоване за старими проектами. У них великі по площі кухні, в які вдало вписуються сучасні меблеві гарнітури і розміщується побутова техніка, ванні кімнати передбачають наявність пральних машин. Часто квартири в новобудові враховують можливість обладнання вбиральні. Вони обладнуються просторими світлими лоджіями;

• можливість зміни проекту свого житла. Можна придбати квартиру і зробити в ній перепланування відповідно до своїх потреб. При покупці квартири в технічному паспорті буде зафіксований проект з переплануванням, мешканці будуть позбавлені від стомлюючої процедури її узгодження у відповідних органах;

• використання при будівництві сучасних технологій і матеріалів не тільки прискорює хід будівництва квартир в новобудовах, а й роблять будинок більш міцним і теплим, це дозволяє економити гроші на опаленні житла і забезпечує комфорт проживання. Вітражні вікна забезпечують в приміщенні багато світла і сонця, які необхідні для гарного настрою і самопочуття;

• обладнання нових комунікаційних споруд квартири в споруджуваному будинку дозволяє забути про відсутність проточної води або електроенергії в зв'язку з постійними поломками на зношених старих мережах;

• наявність джерела автономного опалення і гарячої води, який вже є незмінним атрибутом при покупці квартири в новобудові, робить проживання в ній не тільки комфортним, але і економним. Адже вартість автономного опалення та гарячого водопостачання в рази дешевше, ніж централізованого;

• забезпечення багатьох житлових комплексів розвиненою інфраструктурою. Практикою новобудов, на що звернути увагу слід не в останню чергу, є наявність на нижніх поверхах багатоповерхівок магазинів, аптек, перукарень та інших закладів, їх близьке розташування робить проживання ще більш комфортним;

• наявність сучасних ліфтів - безшумних і зручних, технологічного освітлення загальних коридорів і сходових маршів. Автоматика на вхідних дверях і наявність консьєржа - ще один плюс при покупці квартири, вони роблять більш безпечним проживання в ній;

• упорядкований земельну ділянку, на якому часто розташовуються дитячі майданчики, місця для відпочинку, креативні зони зелених насаджень в сучасному дизайнерському виконанні;

• широкий вибір первинної нерухомості в Україні дозволяє, як купити квартиру в зручному місці, так і вибрати доступний за вартістю варіант.



Що потрібно знати при покупці квартири в новобудові?

Знадобиться не тільки повна інформація про забудовника - скільки будинків він побудував, чи вчасно закінчив роботи, не проводив чи в період будівництва квартири в новобудові істотних змін, які негативно позначалися на комфорті проживання. Іноді, щоб збільшити прибутковість об'єкта, забудовники збільшують поверховість будинку. При покупці квартири потрібно дізнатися, узгоджувалася чи добудова з відповідними організаціями, чи є дозвіл на будівництво додаткових поверхів.

Потрібно звернути увагу при покупці квартири на всі нюанси оформлення договору. Особливо важливою є чітка фіксація метражу житлової площі. Є ймовірність придбати квартиру певної площі, а при оформленні права власності на об'єкт нерухомості доплатити значну суму за додаткову. Найбільш частий прийом недобросовісних забудовників - зміна проекту забудови, на лоджію не встановлюються двері і включають її метраж в житлову площу з відповідним подорожчанням квартири від забудовника.

При покупці квартири в споруджуваному об'єкті потрібно уважно вивчити земельну ділянку. Достатня його площа для забезпечення комфортного відпочинку дітям і дорослим, чи не планується будівництво поруч з ділянкою багатоповерхової споруди, яке буде затінювати, як сама ділянка, так і вікна будівлі. У цьому криється небезпека покупки квартири в новобудові. Бувають випадки, коли в гонитві за прибутком багатоповерхівки зводяться на крихітних ділянках, вони не тільки не забезпечують умов для відпочинку мешканцям будинку, а й стають проблемою для сусідів.
Необхідно звернути увагу при покупці на якість вхідних дверей і автономного джерела опалення. Найчастіше забудовник пропонує бюджетні двері, але надає можливість купити більш дорогий варіант. Можна скористатися такою можливістю при покупці квартири від забудовника або залишити дешеві двері. Надалі їх можна буде замінити дорогий моделлю. Слід знати, на що звернути увагу щодо автономного джерела опалення. Дешеві моделі можуть виявитися не якісними, їх можна відразу ж замінити. Або залишити і подивитися, як котел буде експлуатуватися в подальшому. Вгадати тут важко, іноді і недорогі вироби показують непогані експлуатаційні якості і здатні прослужити не один рік.

Особливості покупки.

Щоб скористатися багатьма перевагами покупки квартири в новобудові, слід знати, на що звернути увагу, вибираючи житло. Тут стануть в нагоді поради знайомих, які вже зробили операцію і на власному досвіді знають, як правильно вибрати квартиру і які документи для цього необхідні. Інформацію про забудовника можна отримати на форумах. У забудовника необхідно зажадати дозвіл на будівництво. Ретельно вивчити всі пункти договору на покупку.



Щоб дізнатися все про покупку, мінімізувати ризики при придбанні квартири в новобудові і, в разі необхідності, зуміти захистити свої права в суді, перегляньте цю покроковою інструкцією:

1. Зберіть відомості про компанію-забудовника, чи були задоволені термінами і якістю квартири в новобудові на попередніх об'єктах і стан справ на той момент, коли ви вирішили придбати квартиру. Іноді компанії з гарною репутацією з різних причин можуть ставати проблемними забудовниками.
2. Особисто відвідайте об'єкт і перевірте, чи йде будівництво по заданому плану, який стан квартир в будинку, що будується.
3. Вимагайте установчі документи: статут і свідоцтво реєстрації юридичної особи.
4. Перевірте, які документи є у особи, що займається безпосередньо продажем квартири в новобудові, чи дають вони право на укладення договору.
5. Перед тим, як купити квартиру, попросіть надати ліцензію на будівництво. Важливо, щоб не закінчився термін її дії і був дозвіл для будівництва житлового будинку даної поверховості.



При покупці квартири перевірте, чи є такі документи:

• свідчать про те, що земельна ділянка знаходиться у власності або орендований. Слід звернути увагу при покупці на призначення земельної ділянки;
• дозвіл на будівництво з діючими термінами;
• затверджений і узгоджений проект житлового будинку.

При покупці квартири необхідно знати, як оформляється договір купівлі-продажу. Слід, щоб в ньому був повний адресу квартири від забудовника, кінцевий термін для будівництва житлового будинку та оформлення права власності на об'єкт нерухомості, житлова і загальна площа, вартість квартири в новобудові і умови сплати. Оформлення документів повинно проводитися за встановленою формою.



Як заощадити на покупці квартири в новобудові?

Квартири в новобудові стануть вигідною покупкою, якщо її зробити на етапі котловану. Правда, і ризики при цьому є. Їх можна уникнути, якщо знати тонкощі покупки - які документи потрібні забудовнику, як правильно вибрати надійну компанію, на що звернути увагу при здійсненні угоди. Якщо дотримуватися викладені вище рекомендації, то можна придбати квартиру за мінімальною вартістю і з мінімальним ризиком.

Тим не менш, потрібно знати при покупці, що багато забудовників не вводять своєчасно в експлуатацію квартири в новобудові. В цьому випадку слід підготуватися до продовження термінів знімання орендованого житла. Перед тим, як купити квартиру, продумайте фінансові можливості проведення ремонтних робіт і придбання меблів. Від них залежатиме швидкість заселення в нове житло.

На що звернути увагу при швидкому заселенні? Можливо, будинок буде введений в експлуатацію, а прибудинкова територія ще не підготовлена. Оренда приміщень першого поверху під побутові об'єкти зазвичай здійснюється при заселенні більше 80% квартир в новобудові. Доведеться потерпіти деякі незручності, зате жити у власній квартирі і не переплачувати за орендоване житло.



Як заробити на купівлі квартири?

Для багатьох покупка квартири стає засобом заробітку. Для цього набувають кілька квартир в новобудові на початковому етапі, а після введення будинку в експлуатацію їх продають. Або проводять ремонтні роботи і потрібно обладнувати приміщення для здачі в оренду. Маючи кілька таких квартир, можна непогано заробляти.

дата публікації: 24.10.2019
дата оновлення: 06.12.2019
2158 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: