пошук
Як вигідно купити квартиру в забудовника. Особливості та переваги розтермінування 2021-07-12 2021-07-13 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/unsplashMaria_Ziegler.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Як вигідно купити квартиру в забудовника. Особливості та переваги розтермінування

Поруч з повною оплатою, часто квартири в новобудовах купують користуючись  розтермінуванням чи кредитом. Способу розтермінування часто віддають перевагу і ті, хто має повну суму одразу, але вважають за краще зробити покупку ще й вигіднішою. Чому і як це працює – далі в матеріалі.
 


Кредит і розтермінування – схожі між собою в тому, що за квартиру не потрібно платити одразу всю суму. Але разом з тим, ці механізми мають суттєві відмінності, які варто знати і враховувати.

Кредит. Покупець квартири отримує його в банку (чи фінансовій установі, що має відповідну ліцензію). Забудовник (девелопер чи продавець квартир в новобудовах) отримує всю суму за квартиру, а покупець віддає кошти банку, поки не оплатить весь кредит та обумовлені відсотки.

Розтермінування. Покупець квартири має справу з забудовником напряму. Угодою передбачається оплата першого внеску та строки і суми доплат. Строк розтермінування – до завершення будівництва. Оплачується лише вартість квартири.

 
Коли і в яких випадках вигідне розтермінування

Розтермінування найбільш вигідне, коли є необхідність розтягнути в часі платежі - частина суми є вкладена в щось або очікується протягом якогось періоду в майбутньому. У випадку розтермінування не потрібно чекати, коли всі гроші будуть на руках і здійснювати купівлю за новими, вищими цінами. Простіше і вигідніше зробити доплату.

Відповідно важливими є строки: оптимальним є розтермінування від пів до півтора року. Менший термін - індивідуальний до потреб і можливостей покупця, а при більшому терміні може зменшуватися інвестиційна привабливість через довший термін отримання активу – самої квартири. Відповідно розтермінування найбільш вигідно на початку або в процесі будівництва новобудови.

Такі терміни зручні ще й фінансовим аспектом - квартира в процесі будівництва росте в ціні. Різниця у вартості квартири на початку будівництва і його завершення сягає 35-40%.
Цей принцип працює ще вдаліше в умовах економічних коливань, курсових і цінових змін. Наприклад, за останній рік ціни на житло виросли до 15% вартості.

Фактично частина цієї сукупної різниці може вважатися вашим додатковим профітом. 



Вигідно це і у випадку, якщо у вас заощадження у валюті. Купуючи квартиру за повну оплату, ви мінятимете валюту за діючим на цей момент курсом. У випадку розтермінування, обмін своїх заощаджень ви можете робити у вигідний момент, виграючи на вигідному курсі.
Для кращої оцінки варто зважити на умови розтермінування. Одні забудовники передбачають певне зростання ціни квадратного метра в наступних платежах, але є пропозиції безвідсоткового розтермінування.

Виникає цілком логічне питання – в чому вигода девелопера в таких випадках? Забудовнику такий механізм вигідний з тих самих підстав, що й покупцю – рівномірне і плановане надходження коштів. І саме це дає йому можливість робити подібну «знижку».
 
Як це працює на конкретному прикладі – купівля квартири з економією у 84 240 гривень

За приклад ми взяли житловий комплекс «ЕКО-ДІМ». Компанія пропонує безвідсоткове розтермінування, тому для квартир в її комплексах цей варіант зручний і простий. Скориставшись цінами і консультаціями відділу продажів, маємо наступні варіанти.


Малоповерховий ЕКО-ДІМ на Надійній – бічна Зеленої, поруч лісопарку
 
2-кімнатна квартира 70,2 кв.м. в житловому комплексі «ЕКО-ДІМ» на Надійній.
В червні 2021 року ціна становить 17 000 грн/кв.м.   Планована здача в експлуатацію – в 2022 році, строк розтермінування – 6 місяців. Перший внесок складатиме 358 020 гривень (30%). Решта суми оплачується за погодженим графіком. Загальна вартість квартири  - 1 193 400 грн.
 
Якби угода підписувалася в травні, до подорожчання, коли вартість становила 15 800 грн/кв.м. то перший внесок становив би 332 748 грн, а повна вартість квартири була б 1 109 160 грн. Фактично сума економії склала б тільки на першому внеску – 25 272 гривні, а у вартості всієї квартири - 84 240 гривень. При цьому протягом часу розтермінування кошти доплат були б у вашому розпорядженні.
 
Цей приклад цілком реальний, на основі конкретної квартири, цін і оплат, але звісно, варто розуміти, що в залежності від умов, економія може бути як меншою, так і більшою.
 

 
 «Механізми безвідсоткового розтермінування пропонуємо для квартир в комплексах, які будуємо – це власне ЕКО-ДІМ на Надійній та ЕКО-ДІМ на Тракті. Причому на Надійній термін складає півроку, а на Тракті – 15 місяців. Консультації щодо розтермінування та складання графіків – безкоштовна послуга. Це просто допомагає покупцю прийняти варіант, який йому найбільш зручний на даний момент та стосовно конкретної квартири», - говорить директор АН ЕКО-ДІМ Роман Бук.
 

 
ЖК ЕКО-ДІМ на Тракті – безвідсоткове розтермінування доступне до 15 місяців.
 
Консультації з приводу купівлі квартир та умов розтермінування платежів в комплексах можна отримати на сайті компанії, в офісах або скориставшись формою онлайн-консультації нижче.
 
Поради від «Енциклопедії Новобудов»
 


! Обирайте забудовника з досвідом – це перша гарантія безпечної угоди, яка збереже ваші вкладення.
! Консультуйтеся з відділом продажу. Питання, які потрібно задати:
  • Чи є можливість розтермінування;
  • З ким підписується угода;
  • Чи міняється ціна квадратного метра на оплачену площу і на залишок неоплаченої площі;
  • Можливість укладення індивідуального графіку оплат та його коригування;
  • В який спосіб та який термін відбувається повідомлення про зміну ціни (важливо це уточнити, адже при повідомленні заздалегідь ви маєте можливість оплатити залишок чи наступний внесок за старими цінами – тобто знову ж таки зекономити).   
Відповіді на ці питання допоможуть вам краще оцінити власні можливості і ефективність угоди. Умови можуть відрізнятися, але чим чіткіше ви для себе з’ясуєте всі нюанси, тим безпечнішою і вигіднішою для себе зможете зробити купівлю нової квартири.

Отримати консультацію від відділу продаж про:
вільні квартири, умови розтермінування, акції та знижки
заповніть поле

введіть № телефону

дата публікації: 12.07.2021
дата оновлення: 13.07.2021
6374 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: