пошук
Економія в квитанціях. Як будівництво, матеріали та їх якість зменшують комунальні платежі 2021-08-19 2021-08-19 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/EkoDim/eko-Nadijna-7.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Економія в квитанціях. Як будівництво, матеріали та їх якість зменшують комунальні платежі

Нові ціни на електроенергію, газ та інші комунальні послуги змушують українців шукати варіанти економії. Один з них – квартира в новобудові, де витрати на утримання можуть бути аж до 60% меншими. Разом з експертами з нерухомості з’ясували, як це працює.
 
 Візуалізація ЖК ЕКО-ДІМ на Надійній, який будується з використанням енергоефективних технологій
 
Тарас, молодий підприємець, якого ми зустріли в офісі продажів квартир, розповів, що вибір новобудови невипадковий.
 
«Шукаємо цільово в новобудові. Це буде вже друга наша квартира. Першу купували десь вісім років тому. Точніше, тоді я купував для себе – ще не був одружений. Зараз живемо з дружиною і малим сином, і потребуємо більшої площі і окремої кімнати. І саме досвід проживання переконав нас, що нову квартиру купуватимемо тільки в новобудові», - розповідає Тарас.
 
Найбільша перевага, за його словами, – стан будинку і суттєво дешевше утримання. Економія в платіжках за різний період може сягати від 30 до 60% вартості.
 
«Фінансово свого часу я міг придбати більшу квартиру, але тоді малої площі було цілком достатньо, а щомісяця платити більше за утримання я не бачив. Проте, як показав досвід, витрати суттєво менші, ніж в старому будинку, де я жив раніше. Найбільше я переживав в перший рік - сусіди біля мене в той рік не вселялися і я переймався, що зима вийде дуже дорогою через опалення свої квартири і сусідських холодних стін. Був здивований, але в результаті вийшло менше, ніж до того в обжитому старому будинку», - розповідає Тарас.
 
Утеплення будинку, якісні вікна, індивідуальне опалення і влаштована ним «тепла підлога», за його словами, дозволили економити майже вдвічі в порівнянні зі старим будинком.
 
 
Зображення WDS.ua
 
За даними різних досліджень, в перерахунку на вартість життєвого циклу енергоефективні будинки на 60% дешевші в експлуатації.  Як пояснюють фахівці компанії «ЕКО-ДІМ», тільки використання енергоефективних віконних систем дозволяє скоротити витрати на опалення будинку майже на 15% на рік. Такий результат досягається комплексно – адже вікна точні за розмірами, повністю оброблені і утеплені по фасаду та відкосах. 
 
 
 
Зображення strojkairemont.com
 
Порівняти витрати в старих будинках та новобудовах можна і за допомогою даних державного Фонду Енергоефективності: утеплення будинку та оновлення інженерних мереж згідно даних програми Енергодім дозволяє економити від 25 до 70 кВт⋅год на 1 кв.м. або в перерахунку на будинок площею 8 000 м2  - від 200 до 560 тис. кВт⋅год.
 
Загальні висновки фахівців такі: зниження енергоспоживання; зменшення рахунків за комунальні послуги (комплексна енергомодернізація допомагає знизити енергоспоживання до 50% (а в деяких випадках — і більше); вищий комфорт і зручність проживання, зростання вартості нерухомості в таких будинках і навіть зменшення викидів СО2 в атмосферу.
 
З часом, за словами Тараса, стали очевидними ще й додаткові переваги новобудов.
 
«Ми забули, що таке постійно оплачувати додаткові речі. В старому будинку «скидалися» з сусідами на домофон, на заміну освітлення в під’їзді, на нові двері… В новобудові це все вже встановлено і працює. До того ж нові мережі і сучасні лічильники. На електрику вибрали двозонний тариф.  В квартирі ж батьків, щоб це зробити, потрібно за свої кошти купити новий», - розповідає чоловік.
 
Василь Фалюта, керівник відділу постачання компанії «ЕКО-ДІМ», пояснює енергоефективність якістю матеріалів, досвідом і сучасними рішеннями, що використовуються в будівництві.
 
«В закупівлях матеріалів орієнтуємося одразу на кілька показників: ціна, якість, надійність. Ефективність матеріалів, що використовуються, розраховується ще на етапі проекту. Ми, відповідно, маємо можливість за заданими параметрами знайти краще обладнання чи самі матеріали, що зараз є на ринку. Постачальники з власного досвіду додатково орієнтують в надійності і новинках. Завдяки багатьом контактам маємо можливість обирати краще і надійніше», - говорить Василь Фалюта.
 
Крім цього, за його словами, допомагає ще й досвід управляючої компанії «Рідний Дім». Станом на сьогодні вона має більш як 12-річний досвід діяльності, обслуговує 31 будинок у Львові і є однією з найбільших приватних компаній на цьому ринку.
 
«Попри уявлення, що управляюча компанія це умовно прибирання і закручування лампочок, її робота набагато глибша. Статистика даних дозволяє нам бачити, що працює краще, а де потрібно покращувати. Так досягаємо енергоефективності і надійності», - говорять в компанії.
 
При будівництві нових комплексів (на фото новий ЖК ЕКО-ДІМ на Тракті) враховується досвід енергоефективності та експлуатації збудованих будинків
 
В багатьох випадках, як говорять в «ЕКО-ДІМ», робота спрямована не тільки на вирішення проблем, але на їх профілактику. Відтак економія і надійність досягається через синергію досвіду та інновацій. В проектах будинків і їх будівництві враховується все – від енергоефективної керамічної цегли і сучасних якісних утеплювальних матеріали до мереж і приладів, що і робить сучасну ліквідну новобудову великою енергоощадною системою.


 
Отримати консультацію від відділу продаж про:
вільні квартири, умови розтермінування, акції та знижки
заповніть поле

введіть № телефону

дата публікації: 19.08.2021
дата оновлення: 19.08.2021
2390 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: