пошук

Огляд подій за тиждень: огляди відновлення будівництва, порядки відшкодування збитків та звільнення від податку на нерухомість

Статистика по Львову – 30 компаній на 66 об’єктах відновили свою роботу, огляди ситуації в Чернівцях та Івано-Франківську, а також: про звільнення від сплати податку на нерухомість, інструкції як подати заявку на отримання відшкодування за втрачене чи пошкоджене війною майно, мільярд на відбудову звільнених територій і облаштування перших тимчасових містечок для переселенців у Львові.
 

Мільярд гривень з резервного фонду направлено на відбудову звільнених від російських військ територій, повідомив Прем’єр-Міністр Денис Шмигаль: 400 млн грн для Київської області, по 250 млн грн Чернігівській та Сумській областям, 100 млн грн для Житомирщини Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури: ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби. Розпорядниками будуть військові адміністрації в кожній області, а координувати процес буде Міністерство розвитку громад та територій.
 
Статистика по Львову. На початок квітня у Львові і передмістях 30 будівельних компаній (з 55-ти) підтвердили відновлення робіт (більше половини забудовників). Не враховувалися компанії, у яких станом на кінець лютого не було активних будівництв, або ж які тільки анонсували нові проекти.
Щодо власне житлових комплексів, то станом на кінець лютого в активному стані будівництва було близько 120 об’єктів, 66 з них повідомили про відновлення роботи на будмайданчиках. Нема підтверджених даних по 18-ти об’єктах, а стосовно 36 об’єктів інформація часом суперечлива. Відтак ствердно можна говорити, що в 55% житлових комплексів роботи відновилися. Детальніше про ситуацію на об’єктах житлового будівництва, роботу офісів та як працює ринок первинної нерухомості зараз.
 


Будівельні компанії в Чернівцях:
компанії відновлюють роботу офісів та консультаційних центрів. Як здійснювати поточні платежі, які квартири та комерційну нерухомість мають компанії та актуальні контакти – в огляді.
 
Огляд по ситуації в Івано-Франківську: відновлення робіт на будівельних майданчиках, допомогові програми девелоперів, порядок роботи.
 
«Наша компанія відновила роботу з 15 березня, адже ми усвідомлюємо, як важливо зараз підтримувати економіку нашого міста, адаптуватися та працювати разом. Нам важливо зберігати робочі місця, давати людям можливість працювати та підтримувати один одного. І звісно ми продовжуємо допомагати ЗСУ, адже у час війни — це обов‘язок усіх українців»,— говорить Ірина Орловська, директор БК Вертикаль, команда якої записала відео «Україна — наш Дім».
 
 

Звільнення від сплати податку на нерухомість на час війни. Йдеться як про житлову нерухомість, так про комерційну, в т.ч. і їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, а також об'єктів житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (Перелік територій та Порядок визнання нерухомості непридатною) визначаються Кабінетом Міністрів України). Згідно Закону № 2142-ІХ:  
  • за 2021 та 2022 податкові (звітні) роки не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, за об'єкти житлової нерухомості (у т.ч. їх частки), які перебувають у власності фізосіб;
  • на період із 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, за об'єкти житлової нерухомості (у т. ч. їх частки), які перебувають у власності юридичних осіб,
  • на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майн, за об'єкти нежитлової нерухомості (у т. ч. їх частки), що перебуває у власності юридичних та фізичних осіб.



У Львові облаштували перше модульне містечко для переселенців.
У 88-ми житлових блоках зможуть проживати близько 350 людей. Всередині будинки будуть умебльовані, а санвузли та їдальня розташовані на території містечка. Мобільні контейнери для проживання надала Польща. Загалом планують розмістити декілька таких містечок. Раніше у Львові почали розглядати кілька варіантів, виходячи з того, що потрібно буде поселити близько 50 000 людей.
 
Як отримати відшкодування за втрачене чи пошкоджене війною майно
в Дії подано вже понад 66 тисяч заяв про пошкоджене майно, які опрацьовуються і передаються на оцінку та подальшого відновлення зруйнованих домівок. Основні положення:
Послугою можуть скористатися тільки громадяни України, у яких від початку війни 24 лютого було пошкоджено: приватні будинки, квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку); В додатку в розділі «Послуги», «Повідомлення про пошкоджене майно» заповнити форму і дочекатися повідомлення про початок процедури оцінки та компенсації. Детальніше та відеоінструкція
дата публікації: 11.04.2022
726 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: