пошук
Огляд подій за тиждень: робота реєстрів, здача в експлуатацію новобудов, виклики для галузі 2022-04-18 2022-04-18 https://novobudovy.com/templates/novobudovy/images/logo.svg
Енциклопедія Новобудов©

Огляд подій за тиждень: робота реєстрів, здача в експлуатацію новобудов, виклики для галузі

Мінюст про порядок відновлення роботи реєстрів, в Києві девелопери відновлюють роботи на будівельних майданчиках, у Львові дві новобудови здано в експлуатацію, влада та бізнес розглядають проекти викупу готового житла, зареєстровано новий законопроект про реформування сфери містобудівної діяльності у період воєнного стану, комерційні приміщення в новобудовах – огляд за 12-18 квітня 2022.
 

 

Київ: відновлення робіт на будмайданчиках. Столичні девелопери допомагають в забезпеченні громад, обстежують та поступово відновлюють роботи на будівельних майданчиках.

У Львові здали в експлуатацію дві новобудови: сертифікат про відповідність об’єкта до експлуатації отримали: перша черга ЖК РіелСіті на вул.Рудненській та перша черга житлового комплексу Dolce Vita на вул.Залізничній. Останній - один із об’єктів інших забудовників, який, як повідомили в компанії, добудовує РІЕЛ. Загалом девелопер в березні відновив роботу на будівельних майданчиках своїх житлових комплексів високого ступеню готовності у Львові, зокрема житлового комплексу «Голоські Кручі». 

Відновлення роботи реєстрів і права власності на нерухомість.
«Якщо хтось інвестував у новозбудовану квартиру, то йому дійсно зараз критично важливо мати таке право власності. Це реєстрація нового майна, відповідно, ризик крадіжки мінімальний. Відповідно, ми таку операцію додали», – розповів в інтерв’ю журналістам Схем Радіо Свобода міністр юстиції Денис Малюська.  Орієнтовно за тиждень, за словами Малюськи, окремі категорії нотаріусів можуть отримати повноцінний доступ до реєстру речових прав на нерухоме майно, а протягом місяця розглядають можливість повноцінної роботи реєстрів на територіях, де не ведуться бойові дії з одночасним введенням обмежень, які мають застерегти втручання в роботу реєстрів та використання шахрайських схем.
 
Дозволи на будівництво та приймання новобудов в експлуатацію: цього тижня відновлено роботу ЄДЕССБ (Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва) та надання адмінпослуг замовникам будівництва на територіях Київської, Сумської, Чернігівської областей, а також м. Харків, м. Запоріжжя та м. Київ. В середині березня роботу ЄДЕССБ відновили на територіях Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Житомирської областей.   
 
Комерційні приміщення: Попитом користуються приміщення в готових та на етапі завершення новобудовах. Так в ЖК Авалон Зелена Стріт на Зеленій, 204 б днями відкрилося відділення медичної мережі "Добробут". Крім сталої медичної  практики, щовівторка переселенці зможуть отримати безоплатну консультацію сімейного лікаря та педіатра. Сам девелопер продовжує волонтерські програми, розпочаті з початком війни. Пропонує комерційні приміщення в готових комплексах і компанія ЕКО-ДІМ, яка відновила також роботу офісів та роботи на будівельних майданчиках своїх об’єктів.
Стало відомо і про продаж складських приміщень. Управління комунальної власності ЛМР продало закинуті склади на Левандівці за 1,7 млн грн. Варто зауважити, що до цього ці приміщення намагалися продати тричі (станом на останню пропозицію 1 березня стартова ціна складала лише 1,2 млн грн).


Викуп житла. Львівська обласна військова адміністрація разом з територіальними громадами почали формувати базу житлового фонду, який пропонуватиметься під викуп для потреб внутрішньо переміщених осіб. Це можуть бути як квартири та будинки, які вже збудовані та придатні для проживання, так і квартири та будинки, що перебувають на завершальній стадії будівництва.
 
Проект викупу квартир розглядає і інвестиційна компанія Dragon Capital. Йдеться про близько 1 000 квартир в недобудованих об’єктах на заході країни, які викуплять, завершать, умеблюють і здаватимуть в оренду на пільгових умовах. «Наразі шукаємо співінвесторів для цього проєкту. У перспективі ми зможемо продати це житло або його куплять люди, які вирішать у ньому жити. Поки що проєкт на стадії розробки», - розповів засновник компанії Томаш Фіала.
 
Матеріали, працівники та собівартість. Назарій Бербека,  СЕО «Львівська інвестиційна компанія», співзасновник бренду «Нова Оселя» розповів своє бачення про виклики для будівельної галузі, про відновлення робіт на будівельних майданчиках, платежі по угодах та що потрібно враховувати, плануючи теперішню і майбутню діяльність.
 
Містобудування в період воєнного стану: в парламенті зареєстрували новий законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності», який
має на меті реформування сфери містобудівної діяльності у період воєнного стану, зокрема передбачає новий спеціальний вид містобудівних програм «Програма комплексного відновлення населеного пункту (території), а також регулює процедури як розміщення тимчасових споруд так і капітального будівництва об’єктів для тимчасового проживання.
дата публікації: 18.04.2022
дата оновлення: 18.04.2022
732 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: