пошук
Орієнтовно 85% ринку новобудов Львова відновили свою роботу 2022-04-22 2022-04-22 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/unsplashShivendu_Shukla.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Орієнтовно 85% ринку новобудов Львова відновили свою роботу

Також перевірили, як змінилися пропозиції і ціни на квартири та особливості процедур купівлі-продажу і реєстрації права власності.
 
зображення unsplash@Shivendu Shukla 
Відновлення будівництва

За даними інтернет-ресурсу «Енциклопедії Новобудов», які постійно оновлюються, приблизно 85% ринку новобудов Львова відновили роботу. Відновлення роботи розпочалося з середини березня, активізувалося на початку квітня і на закінчення цього місяця можна говорити про суттєве прогрес.
Відновлення роботи ЄДЕССБ (Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва), яка зараз працює у 18 областях, Харкові та Запоріжжі (на території цих областей наразі робота системи закрита) також активізувало роботу будівельників. Це дало можливість замовникам будівництва отримувати містобудівні умови та обмеження, права на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття об’єктів в експлуатацію.

Так, у Львові з часу відновлення роботи ЄДЕССБ здано в експлуатацію дві новобудови і активізувалися роботи на об’єктах з високим ступенем готовності – як у Львові, так і в інших західних областях країни (як це відбувалося в оглядах по Івано-Франківську, Чернівцях, Тернополю).
Починаючи з другого тижня квітня почалося відновлення робіт в Києві – як офісів компаній, так і безпосередньо на самих будівельних майданчиках. Особливо активізувалися такі повідомлення цього тижня по об’єктах в тих районах та передмістях, де не велося активних бойових дій. Відтак точнішу статистику можна буде підбити пізніше - зараз активно перевіряємо та наповнюємо ці розділи.

Купівля-продаж нерухомості

На первинному ринку доступні можливості укладення угод і девелопери пропонують багато варіантів різного ступеню готовності. Реєстрація права власності обмежена, проте в пріоритеті – реєстрація новобудов, оскільки, за словами міністра юстиції Дениса Малюськи, це перша реєстрація і тут найменше можливості для використання шахрайських схем. При цьому мета міністерства - до місяця часу повернути можливість проведення операцій і реєстрацій купівлі-продажу нерухомості, як у довоєнний період – на територіях, де бойові дії не ведуться. Для унеможливлення шахрайства чи тиску на власників, міністерство розглядає правило, за яким придбане майно не можна продати впродовж місяця.
 
Ціни

Одночасно з відновленням робіт, перевірили і пропозиції та ціни на квартири в комплексах Львова та передмісті. Відповідно вся оновлена інформація представлена в розділі «Новобудови Львова».
Мінімальні ціни на квартири в новобудовах Львова та передмісті:  18-20 000 грн/кв.м., при цьому в ближніх або класом вищих комплексах є пропозиції і в межах 24-35 000 грн/кв.м. Найбільш дорогими, як і до початку війни, залишаються комплекси в близькому центрі та преміум-класі комплексах. Тут ціни становлять 40 000 грн/кв.м. і вище.

Особливістю стала дещо частіша прив’язка ціни до долара, чим девелопери намагаються убезпечити себе від можливих змін ситуації на ринку матеріалів та робіт. Наразі вивести загальні тенденції може бути не зовсім коректно, оскільки деякі компанії як піднімають, так і опускають вартість квартир в своїх новобудовах.

Але при цьому запрацювали програми лояльності – особливо для військових та їх сімей, і навіть медиків, задіяних в та тих людей, хто переїхав з місць ведення бойових дій.

Запрацювали і програми знижок. Їх розмір різний, в залежності від самого житла, готовності об’єктів та суми оплати за квартиру – є варіанти знижок від 2% у Львові до 15% в Тернополі. Наразі такі програми короткотермінові: до кінця квітня. Очевидно, що подальші цінові рішення будуть прийматися в залежності від подальшого розвитку ситуації в країні та на ринку.
дата публікації: 22.04.2022
678 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: