пошук
Зареєстровано законопроєкт про мережу укриттів і нове будівництво з бомбосховищами 2022-05-24 2022-05-24 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/oleksandr-chernobai-zelB8sH9r5A-unsplash.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Зареєстровано законопроєкт про мережу укриттів і нове будівництво з бомбосховищами

Проект закону передбачає розгортання мережі укриттів, утримання яких буде здійснюватися їх власниками
 
 
Photo by Oleksandr Chernobai on Unsplash
 
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій» №7398, яким передбачено будівництво мережі укриттів. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
 
«Ми маємо будувати з урахуванням надійних бомбосховищ. Законопроєкт № 7398 передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, зокрема й у новобудовах. Однією з норм є готовність приймати населення до укриття в 12-годинний термін», – говорить один з ініціаторів законопроекту голова політичної партії «Слуга Народу» Шуляк.
 
Для цього у Містобудівній документації на регіональному та місцевому рівнях має бути розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту, без цього затверджувати документацію заборонять.
 
Як повідомляють в  Мінрегіоні, Міністерством та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування була створена Робоча група, яка напрацювала комплексні пропозиції щодо вдосконалення положень по цивільному захисту та посилення контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері цивільного захисту під час розроблення містобудівної та проєктної документації. Відтак законопроєкт містить ряд законодавчих ініціатив, зокрема щодо:
 
  • врахування заходів цивільного захисту ще на стадії розроблення містобудівної документації;
  • обов’язковості залучення представників ДСНС до розгляду містобудівної документації на засіданнях архітектурно-містобудівних рад;
  • спрощення процедури передачі земельних ділянок для розміщення захисних споруд цивільного захисту;
  • обов’язковості розроблення розділу щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту під час проєктування об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, на яких постійно перебуватимуть понад 50 осіб або періодично перебуватимуть понад 100 осіб. При цьому проєктні рішення передбачені цим розділом мають забезпечувати дотримання вимог доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;
  • забезпечення утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності.
 
Реалізація положень проекту Закону, як йдеться в пояснювальній записці до нього, не потребуватиме додаткового фінансування з державного або місцевого бюджетів.
 
Утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням, відповідно до положень проекту, здійснюється їх власниками, користувачами, юридичними особами, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів. У разі використання однієї захисної споруди цивільного захисту кількома власниками, користувачами, юридичними особами вони беруть участь в утриманні споруди відповідно до укладених між ними договорів. 
дата публікації: 24.05.2022
1002 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: