пошук
Як безпечно купити квартиру в новобудові 2019-10-05 2019-12-06 https://novobudovy.com/templates/novobudovy/images/logo.svg
Енциклопедія Новобудов©

Як безпечно купити квартиру в новобудові

Поради з безпеки покупки квартири в новобудові. Як без ризику купити квартиру.

Купівля нерухомості на первинному ринку - відповідальна справа, поспіх в якому не припустимий. Купівля житла на початковому етапі будівництва пов'язана з певними ризиками. Необхідно ретельно підготуватися і знати, як купити квартиру в новобудові, щоб не обманули шахраї або несумлінні забудовники. Якщо при покупці квартири скористатися порадами досвідчених юристів і прислухатися до рекомендацій знайомих, які вже здійснили безпечну покупку квартири, то і ризики при покупці будуть мінімальними.


Купівля на етапі будівництва, чи є ризики?

Щоб зрозуміти, як безпечно купити квартиру в новобудові, потрібно знати, які існують підводні камені при здійсненні операції і на що звернути увагу. При покупці квартири в новобудові на етапі котловану або початкових стадіях будівництва можливі ризики можуть бути такого характеру:
Будівля припинили будувати на різних етапах проведення робіт. Причин для цього декілька. У забудовника можуть закінчитися гроші, якщо об'єкт не популярний у інвесторів, і для його зведення не надходять нові фінансові вливання. Зазвичай будівельні компанії використовують інвестиції майбутніх мешканців, які вирішили купити квартиру від забудовника. Їхні гроші надходять до фонду фінансування будівництва, а звідти йдуть на закупівлю необхідних будівельних матеріалів і оплату роботи співробітників. Якщо покупка нерухомості проводиться незадовільними темпами, то і грошей на продовження будівельних робіт не буде. У солідних компаній для фінансування будівництва на випадок форс-мажору є додаткові власні кошти. Тому необхідно перевірити репутацію забудовника.

Але, іноді будівництво припиняють і з не залежних від будівельної компанії обставинам - коли не було здійснено необхідні геологічні дослідження, в процесі будівництва об'єкта з'ясувалося, що стан грунту незадовільний і існують можливі ризики для безпеки мешканців. Або природоохоронні організації домоглися закриття об'єкта. Зверніть увагу на місце розташування будинку - вид з вікна будівлі, розташованої на крутому схилі на березі річки дивовижний, але покупка нерухомості на нестійкому грунті може обернутися трагедією для інвесторів. І втрата грошей, якщо будинок не зданий, буде не найстрашнішою. У разі недобудови отримати назад свої вкладення грошових коштів вельми проблематично.
Різні проблеми, пов'язані з нерухомістю. Це може бути відсутність необхідних дозвільних документів у забудовника. Тому, потрібно знати, як правильно купити квартиру, і які документи вимагати у компанії. Щоб придбати нерухомість і не бути обдуреним, потрібно вимагати у забудовника необхідні документи і ретельно їх вивчити.

Ризик зіткнутися з аферистами. Потрібно знати, як купити квартиру і не потрапити на шахраїв. Вони здатні дістати необхідні бланки та довідки, підробити друку. Можуть продавати дорогі простору квартиру, а документи оформити на дешеву малогабаритну. При покупці житла через ріелторів зверніть увагу на солідність компанії, кількість співробітників, обладнання офісу, тривалість існування фірми в цьому сегменті. Найчастіше шахраї знімають невеликі офіси, вони можуть бути примітивно обладнані, з 1-2 співробітниками.

Аферисти можуть продавати квартири, які їм не належать. Цьому сприяє той факт, що не здане в експлуатацію житло ще не внесено до Державного реєстру нерухомості, і звідти неможливо отримати відомостей про фактичного власника квартири. Шахраї користуються цим, вони отримують завдаток і обривають зв'язок. Навряд чи обманутому покупцеві вдасться їх знайти і отримати назад свої гроші. Перш, ніж звернутися до ріелторам, потрібно перевірити репутацію компанії - подивитися відгуки про її роботу на сайтах, найкраще скористатися порадами знайомих, які вже користувалися її послугами.

Оформлення попереднього договору на покупку таким чином, що зобов'язання забудовника перед покупцем будуть не на користь останнього. При покупці квартири потрібно уважно прочитати договір, особливо в частині кінцевих термінів введення житла в експлуатацію і часу отримання права власності на квартиру. Маніпуляції з договорами дозволяють недобросовісним забудовникам в разі припинення фінансування будівництва постійно відкладати терміни завершення спорудження будівлі і вийти сухими з води в разі судового розгляду.

Щоб покупка нерухомості була здійснена вигідно і безпечно, потрібно знати про підводні камені такого придбання. Хоча, все їх передбачити неможливо. Постійно з'являються нові схеми шахрайства. Але, можливо ризики при покупці звести до мінімуму.

Як правильно і безпечно купити квартиру в новобудові.

Якщо дотримуватися рекомендацій, як безпечно купити квартиру в новобудові, то можна максимально себе убезпечити від неприємностей. В першу чергу потрібно навести довідки про компанію-забудовника. Від її репутації і надійності багато в чому буде залежати, як без ризику купити житло.

В інтернеті потрібно шукати відгуки про забудовника і про конкретний споруджуваному житловому комплексі. Необхідно брати відомості з декількох джерел. Таким чином можна отримати достовірну інформацію і звести нанівець можливі ризики. Довіряйте тим, з якої компанії неможливо буде видалити неприємні для себе відгуки. Але, знайте, що є конкуренти у сумлінних забудовників, вони організовують через підставних осіб негативні відгуки. Перевірте тих, хто дає негативні коментарі. Повинно насторожити, якщо один або два людини просто закидають сайт поганою інформацією про перспективи будівництва, але самі при цьому не є інвесторами.

Щоб зрозуміти, як безпечно купити житло, потрібно перевірити, чи не значиться за забудовником ліквідаційних процедур, судових справ та виконавчих проваджень. Багато про що може сказати тривалість існування компанії на ринку і кількість вчасно зданих в експлуатацію об'єктів, джерела фінансування будівництва. Навіть позитивне враження, створене при спілкуванні з директором компанії і співробітниками відділу продажів важливо для того, як безпечно купити квартиру в новобудові.

Щоб при покупці квартири не потрапити на проблемний об'єкт, необхідно зайти на сайт регіональної Державної архітектурно-будівельної інспекції. Там є відомості про незаконно зведених спорудах, як комерційної нерухомості, так і житлового фонду.

Найбільшими будуть можливі ризики при покупці квартири іногородніми клієнтами, які не знають місцевих умов. Як безпечно купити квартиру в іншому місті? Найрозумніше рішення - звернутися в ріелторське агентство. Тут є великий вибір житла на будь-який смак і цінову пропозицію. Ріелтор допоможе підібрати потрібне житло і ознайомить з тонкощами покупки.

Багато хто цікавиться - чи безпечно проводити покупку квартири у нотаріуса? Так, адже нотаріус - це єдина особа на ринку нерухомості, яке несе відповідальність за свої дії, і в разі своєї провини або помилки компенсує потерпілій стороні збитки. Угода з нотаріусом - юридично чиста, покупцеві не доведеться самому вивчати юридичні і правові нюанси. Нотаріус перевірить справжність документів і повноваження забудовника. Він не є зацікавленою стороною і забезпечить об'єктивність. Звернення до нотаріуса - одна з відповідей на питання, як безпечно купити квартиру в новобудові.

Чи безпечно купити квартиру в забудовника.

Ризики при покупці значно зменшаються, якщо проводити операцію в відділі продажів забудовника. Необхідно буде ознайомитися з об'єктом нерухомості та дозвільними документами. Важливо буде вибрати оптимальну схему оплати за квартиру. Найбільш прийнятний варіант - участь у фонді фінансування будівництва.


 
дата публікації: 05.10.2019
дата оновлення: 06.12.2019
2204 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: