пошук

​Мікрорайон Під Голоском. Інфраструктура, будівництво школи та перспектива: коментарі фахівців та експертів. Відео

Архітектори та експерти з містобудування розповіли про історію, детальний план території, інвестиційні внески девелоперів і змішану функцію мікрорайону. Під час openair круглого столу в Малоголосківському парку фахівці розповіли, що планувалося та як далі розвиватиметься мікрорайон і на що варто звертати увагу. Після розмови стало відомо, що в районі місто домовилося з девелопером про ділянку, на які будуватимуть школу. 
 
 
Розмову, присвячену розвитку мікрорайону, символічно провели в Малоголосківському парку, який розпочали облаштовувати не тільки як місце відпочинку, але й місце для популяризації місцевого мистецтва. Зараз знаний в місті митець Антон Лубій, як повідомили в компанії Lev Delopment працює над створенням дерев’яних скульптур, які будуть встановлені на алеї і, за задумкою автора, мають  символізуватимуть дух парку. Скульптури створюють з явору, який ріс тут, але був повалений нещодавною негодою.
 
До речі, як повідомив вже сьогодні заступник міського голови Львова Любомир Зубач, досягнуто домовленості про те, що земельна ділянка в районі вулиці Малоголосківської  (так званої «Інкубаторної станції») буде передбачена для  будівництва школи. Це, як йдеться в повідоменні, стало можливим завдяки позиції девелоперської компанії LevDevelopment, яка надіслала відповідне звернення міському голові Львова.    

 Схема будівництва в районі вулиці Малоголосківської з FB Любомира Зубача 

«Це буде відображено у комплексних змінах до зонінгу мікрорайону «Під Голоско», активну роботу над якими веде наше управління архітектури та урбаністики. Перша ухвала для таких змін вже роздрукована та візується», - говорить Любомир Зубач.
 
Сам район Під Голоском, на думку фахівців, є перспективним та цікавим. І, щоб мати можливість повноцінно це реалізувати, варто враховувати загальний розвиток території та потреби мешканців, а мультифункціональна складова має врахувати житлову, бізнесову, освітню та рекреаційну функції. Повне відео розмови можна переглянути нижче, а думки з приводу зустрічі учасники розповіли журналістам каналу «Правда Тут.Львів».  
 
Марко Савицький, засновник студії SAVYTSKYYdesign)
Формат такого діалогу добрий тим, що дав багато запитань і відповідно тем для подальших розробок. Такий діалог цікавий тим, що дає можливість чути один одного. Часто при спробі комунікувати з мешканцями, владою, девелопарами не має можливості ні висказатися, ні почути.
 
Михайло Ягольник, архітектор
Я дуже задоволений зустріччю, виступами багатьох колег, які кожен зі свого боку внесли якісні і перспективні думки. Виокремлю одну складову – для побудови громадянського суспільства, а такий проект під силу лише громадянському суспільству, необхідно наголошувати  на культурній складовій.
 
Юрій Столяров, головний архітектор проектів ДПІ «Містопроект»
Очікувати, що місто прийде і за раз збудує все, що не було збудовано, за один раз, це утопія. Для цього недостатньо коштів. Треба діяти разом і злагоджено.
 
Олександр Шутюк, фахівець з міського розвитку
Потрібно реалізовувати поставлені цілі - важливо зрозуміти, що життя коротке, і немає сенсу витрачати його на чекання. Люди справедливо хочуть життя вже сьогодні. Це, що відбувається, хороший привід критично поглянути на ідею, що називають Великий Львів з його розширенням.  У Львові є багато вулиць, інфраструктури, яке місто «не стягує» утримувати. Колись гроей бракувало катастрофічно, зараз починається наведення ладу, але для створення нових районів з нуля з усією інфраструктурою, як це робиться у Відні, потрібно дуже багато грошей. Важко зробити Відень з бюджетом Львова.
 
Богдан Гой, голова ЛОО Національної спілки архітекторів україни
Район Під Голоском не просто один з житлових девелоперських пректів. Для Львова це унікальний експеримент будівництва в першій декаді 21 століття комплексного житлового кварталу.
 
 

дата публікації: 27.07.2020
дата оновлення: 27.07.2020
3788 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: