пошук
​Дім-освіта-робота-парк. Що передбачає багатофункційність ЖК на Козельницькій (Новий Львів) та як зміниться район 2021-10-25 2021-10-26 https://novobudovy.com/images/novyny/2019/EkoDim/NewLviv/ED-Kozelnycka-3.jpg
Енциклопедія Новобудов©

​Дім-освіта-робота-парк. Що передбачає багатофункційність ЖК на Козельницькій (Новий Львів) та як зміниться район

Компанія ЕКО-ДІМ почала будівництво житлового простору на Козельницькій (Новий Львів). Його багатофункційність передбачає три сегменти: житлову секцію, освітній та бізнес центр. Ціни на квартири бізнес-класу стартують від 40 000 гривень і, як показує аналіз, мають передумови зростання вартості в найближчому часі. Чим унікальний цей район, як виглядатиме невдовзі та що саме і як впливає на капіталізацію нерухомості – далі в матеріалі.
 

 
Район Нового Львова, його історія та перспективи досить популярні теми в львівських медіа. Історично його розглядали і як «місто-сад», і як логістично-виробничий вузол, і навіть як новий адміністративно-діловий центр міста. В радянські часи вдале розміщення району призвело до своєрідного поділу на дві частини: східно-південна (пр.Червоної Калини, Угорська, Луганська, пр.Буйка) розвивалася як житлово-виробничий район, а північно-західна (вул. Стрийська, Чмоли, Козельницька, Франка) залишалася кварталом садибної забудови і розглядалася як адміністративно-ділова та відпочинково-туристична.
 
В наш час Новий Львів пройшов масштабну ревіталізацію, перетворившись в сучасний офісно-житловий квартал, чому сприяло і відкриття нового трамвайного сполучення, і освоєння територій, що звільнилися від виробничих приміщень. Західна частина поступово розвивається як інноваційний діловий, освітній та відпочинковий простір.
 
«Унікальний район, який розвивається зовсім не подібно до інших. Тут одночасно реалізується кілька різних проектів – кожен в своєму сегменті, але все разом робить його дуже європейським, збалансованим та комфортним. Фактично маємо справу з новим рівнем якості міських просторів. Це знаходить відображення і в попиті. Лише за останні роки вартість житла тут виросла в середньому вдвічі», - говорить Денис Шульга, Енциклопедія Новобудов.
 
Класична схема комфортного європейського житла включає в себе існування умовного трикутника «дім-робота-відпочинок». У випадку Нового Львова цей принцип доповнюється ще й потужним розвитком освітнього простору «від садка до університету» з інноваційно-інтелектуальним рішеннями IT сфери та екологічно-відпочинкової складової, яку формують одразу три парки.
 
З півночі та сходу район огортає парк Залізні Води. Навпроти нього – Снопківський парк, а з західної сторони, починаючи з Козельницької (і далі по Франка, відкривається найбільший в місті Стрийський парк, який обіймає площу в 52 гектари.
 
 
 
Освітній простір формують Український Католицький Університет з Центром Шептицького, дослідницькі рішення планованого IT-парку: кампус університету, лабораторії, бібліотеки, коворкінги. Доповнюватиме його згадуваний вже освітній центр, який передбачив ЕКО-ДІМ в складі свого комплексу на Козельницькій. Прикметно, що до цього компанія збудувала вже два навчальних центри -  цього року виповнилося 10 років з часу відкриття першої школи, збудованої ЕКО-ДІМ на вул.Плуговій. А збудований компанією один з найбільших в сучасній історії Львова навчальний центр на Сихові сьогодні працює як ліцей "Еколенд" з численними гуртками та школами – від шахів до футбольної команди.
 
 
 
Ділова частина району сформована бізнес-центрами, які вже працюють і мають додатково доповнитися запланованими офісами найсмаштабнішого проекту львівського IT-кластеру - Innovation District IT-парк. На 10-и гектарах між вулицями Коезльницька-Чмоли-Луганська-Стрийська заплановано офісні приміщення загальною площею 95 тис м², розраховані на близько 14 тис. робочих місць (з них 10 тис. в галузі IT і 4 тис. в суміжних галузях). Проект передбачає рітейл та сервісну зони,  в тому числі конференц-зали, спортивні зони.
 
Прикметно, що в планах розширення є і транспортно-логістична складова: південніше від ІТ-кварталу розглядають можливість побудувати транспортний вузол для розвантаження усіх потоків.
 


 
Щодо житлових секцій, які будують на Козельницькій, поруч Стрийського парку, УКУ та Innovatoin District Park, то проект «Еко-Дому» передбачає висотність в 6-7 поверхів і кутову 9-поверхову секцію, підземний та гостьовий паркінг та простори для дітей і відпочинку. Комплекс об’єднає, як вже згадувалося ще й освітній центр та офісні території. 
 
«Цей проект - продовження нашої ідеї створення просторів і можливостей. Освіта, креативність, культура і досягнення – таким бачимо завдання як  девелопера, що розвиває місто. Мешканці, а головне діти мають виростати в атмосфері творчості, комфорту і свободи», - говорять в компанії ЕКО-ДІМ, коментуючи  обраний напрямок комплексу.
 
Ідею саме такого комплексу в цій локації, розповідають в компанії, планували досить давно, звіряючи проект з планами розвитку всього мікрорайону. Важливо, кажуть в ЕКО-ДОМі, було зробити так, щоб все працювало разом, доповнюючи всі сегменти, формуючи унікальне місце, яке має усі шанси стати комфортним місцем для життя з міждисциплінарними можливостями освіти та розвитку, що особливо цінується в світі ХХІ століття.
 
Зображення: itcluster.lviv.ua, Центр Шептицького@ruslan_lytvyn_rl,
mapio.net, eko-dim.com, city-adm.lviv.ua
 
Отримати консультацію від відділу продаж про:
вільні квартири, умови розтермінування, акції та знижки
заповніть поле

введіть № телефону

дата публікації: 25.10.2021
дата оновлення: 26.10.2021
2128 переглядів
 

Популярні пропозиції від забудовників:

Читайте також інші новини даної теми

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">всі новини
 
Підписуйтесь та отримайте ПЕРШИМИ всі нові пропозиції від забудовників: