поиск
Топ-10 питань до забудовників: все, що ви хотіли знати про новобудови ВсPMUTCE_7E22st ВсPMUTCE_7E22st https://novobudovy.com/images/novyny/2019/VashDim/garazd.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Топ-10 питань до забудовників: все, що ви хотіли знати про новобудови

Про терміни будівництва, ціни на квартири, коли і в кого краще купувати нерухомість, які матеріали використовують в будівництві і що змінив карантин - на найпоширеніші питання останнього часу, що узагальнили в Асоціації західноукраїнських забудовників, відповідає експерт галузі, генеральний директор будівельної компанії «Ваш Дім» Володимир Гаразд.
 
 
Володимир Гаразд, генеральний директор будівельної компанії «Ваш Дім» (фото з FB Володимира Гаразда)


Чи вплине карантин на здачу в експлуатацію житлових будинків?

 
Дійсно, через карантинні обмеження термін здачі будинку в експлуатацію може дещо відтермінуватися. На це є кілька причин, з якими зіштовхнулися майже усі будівельні компанії:
 
  • Зупинка роботи громадського транспорту (деякі будівельники просто фізично не мали змоги доїхати до роботи).
  • Зупинка постачання будівельних матеріалів з Європи.
  • Важливі структури, як от Львівобленерго та Львівгаз, теж працюють з карантинними обмеженнями. Тому підведення газу чи світла відтермінувалося за незалежних від забудовника причин.
Озвученні чинники ми у компанії називаємо викликами, а не проблемами. Це ускладнило роботу, але не унеможливило. Тож ми доклали усіх зусиль, щоб відтермінування здачі в експлуатацію була незначною. Наразі робота на будівельних майданчиках ведеться у повному обсязі.
Нашою перевагою стало те, що будинки перебувають на 92%, 70%, 55% етапах готовності. Компаніям, у яких об’єкти перебувають на етапі котловану, буде складніше впоратися з цими викликами.
 

Які ризики варто врахувати,
купуючи квартиру у будинку на етапі проектної документації?

 
Якщо ви планували купувати квартиру у розтермінування, а саме будівництво ще не розпочалося, то потрібно дуже ретельно поставитися до вибору будівельної компанії.
 
Радимо обирати забудовника, який вже давно працює на ринку, у якого є реалізовані проекти та немає довгобудів й незбудованих об’єктів. 
 
Краще не звертатися до компаній, які виникли «вчора» та до так званих непрофільних компаній, які нещодавно займалися продажем пиломатеріалів, облицювальними роботами тощо, а тепер пішли у будівництво не маючи досвіду, людського ресурсу та потужностей.
 
Адже якщо у турбулентні часи компанії з досвідом зможуть впоратися із викликами, то інші – навряд.
 

Підвищення чи зниження вартості житла - чого очікувати у найближчий час?

 
Тенденція на зростання цін відстежується вже кілька років поспіль. Адже відбувається постійне зростання вартості будівельних матеріалів, робочої сили, також постійне коливання курсу валют.
 
Ця тенденція точно залишиться без змін, а після карантину ще й посилиться. Коли відкриють кордони, в нас знову буде конкуренція з іншими країнами за будівельників. Більше того, будівельна галузь – частково імпортозалежна, тому зростання долару впливає на нас, відповідно коригування вартості на нерухомість буде.
 
Забудовники, які будують якісне житло, не можуть дозволити собі підміну матеріалів на дешевші, менш якісні, тому ціна таких житлових проектів лише зростатиме у вартості.
 

Чи можливі поступки клієнтам, що купили квартиру в розтермінування,
але в час карантину втратили частину заробітку? 

 
Покупець має усвідомлювати взаємозалежність та відповідальність двостороннього виконання зобов’язань і бути готовим до альтернативних пропозицій та рішень від житлових компаній. Кожен такий випадок потрібно розглядати через призму можливих наслідків, до яких призведе несплата чергового внеску. Адже своєчасне надходження коштів по зобов’язанням клієнтів згідно графіку виплат, безпосередньо впливає на якість будівництва та своєчасність введення в експлуатацію житлових будинків.  
 

У яке житло вигідніше вкладати кошти у кризові періоди:
у первинне чи вторинне?

 
Серед переваг первинного ринку – це нова інфраструктура та нові мережі. Мешканці найближчі 10-15 років можуть не хвилюватись щодо функціонування та не витрачатимуть постійно гроші на ремонт.
 
У новобудовах використовують сучасні технології. Архітектори, проектуючи будинок, проводять технічні розрахунки згідно з новими нормами енергоощадження. Таким чином при будівництві використовують новітні та якісні матеріали, аби будинки відповідали нормам сьогодення.
 
Тож якщо говорити щодо якості життя та можливості довготермінової економії – первинне житло кращий варіант.

ЖК Villa Magnolia компанії «Ваш Дім»
 

Які ризики варто врахувати,
якщо обирати житло з найнижчою вартістю на ринку?

 
У часи економічної кризи купівельна спроможність населення знижується, забудовники, відштовхуючись від цього, пропонуватимуть у своїх проектах дешевші й економніші рішення.
 
Тож якщо обираєте таке житло, потрібно розуміти, що це економ-варіант (з найдешевших та найдоступніших матеріалів), адже жодна компанія не будуватиме собі у збиток.
 
Ще одним ризиком може бути – невиконання задекларованого або виконання не в повному обсязі таким забудовником.
 

За якими критеріями визначити та обрати надійного забудовника?

 
Основні критерії – це досвід на ринку, надійність, реалізовані проекти, якість будівельних матеріалів, можливість побачити фізично збудовані будинки, облаштована інфраструктура, відгуки реальних покупців.
 
Не варто обирати забудовника, опираючись лише на красиві візуалізації. Адже
спроектовані фото майбутніх новобудов – це ще далеко не збудований будинок. Потрібно побачити реалізований проект забудовника, оцінити наскільки виконано усе, що декларували.
 
Відповідальний забудовник має дотримуватися такого показника, як нормативна щільність населення на один гектар. Адже від цього залежить якість життя у цьому комплексі.
 
Місце забудови не має бути перевантажене через економію площі. Повинна бути простора та облаштована територія біля будинку. 
Також має бути дотримана достатня кількість паркомісць: як підземні паркінги, так і облаштовані паркомісця для загального користування.
 

Як дізнатися, чи якісні матеріали використовувалися для будівництва
і чому це важливо?

 
Якщо говорити саме про будівництво, то рекомендовано використовувати керамоблок та цеглу. Адже це теплоощадний матеріал, завдяки якому можна буде економити на опаленні. Для покриття даху бажано використовувати мембрану. Це еластичний та сучасний матеріал, який служить від 50-ти років. Віконні блоки повинні обов’язково мати подвійний склопакет.
 
До прикладу, наша компанія обирає лише перевірені матеріали для закупівлі, які  ми апробували на інших ринках та побачили, що вони працюють. Ми працюємо з топ-5 світових компаній, які виготовляють найякісніші ліфти.
 ЖК «Ваш Дім» на Пасічній
 

Що входить у вартість вартості квадратного метру? 

Здебільшого у цю вартість включають житлову площу, вхідні двері, вікна та котел для індивідуального опалення. Звісно, якість цього залежить від будівельної компанії. Адже можна обрати найдешевші матеріали та фурнітуру на ринку. А можна обрати якісне та довговічне. До прикладу, вхідні двері, які ми монтуємо у ЖК Villa Magnolia чи ЖК «Ваш Дім» ще ніхто з клієнтів після купівлі не змінював. Адже вони якісні та мають красивий дизайн.
 
У під’їздах наших житлових комплексів зроблений дизайнерський ремонт. І це теж, звісно, включено у вартість квадратного метру.
 
Окрім будівництва, наша компанія також вкладає кошти в інфраструктуру. У нас якісні європейські дитячі майданчики, травмозахисне гумове покриття, відпочинкові зони на подвір’ї, чудовий ландшафтний дизайн з різноманітними зеленими насадженнями.
 
Тож разом із квартирою клієнт отримує облагороджене подвір’я, у якому приємно проводити час.
 

 На які квартири почастішали запити до забудовників під час карантину?

 
Під час карантину у багатьох змінилося ставлення до власних осель, адже ми там проводимо весь час. Тому комфорт зараз дуже важливий. Для всіх членів родини потрібні власні куточки, облаштовані робочі місця для дистанційної роботи чи навчання.
 
Також помітили, що почастішали запити на квартири з терасами. Адже актуальність відкритих лоджій, терас у цей період зросла.
 
У наших житлових комплексах є вибір таких квартир з великими терасами – 20 – 30 м2. Наразі ми зафіксували всі ціни у гривнях, також діє розтермінування на квартири у новобудовах.



 
дата публикации: 31.05.2020
2210 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: