поиск
Як і коли купувати квартиру та комерцію як об’єкт інвестицій. Коментар експерта СрAMUTCE_3E32th СрAMUTCE_3E32th https://novobudovy.com/images/novyny/2019/Parus/parus-fas.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Як і коли купувати квартиру та комерцію як об’єкт інвестицій. Коментар експерта

Виконавчий директор девелоперської компанії «Парус» Максим Корягін про ціни, ризики і сприятливі періоди вкладання коштів в нерухомість і на що варто звернути увагу при виборі об’єкта для інвестицій.
 

На квартирі можна заробити $ 15 000, врахувавши сприятливі фактори при її купівлі/продажу як об’єкту інвестиції, розповідає Максим Корягін в блозі для Zaxid.Net. Що для цього варто врахувати і знати - «Енциклопедія Новобудов» подає найважливіші тези блогу.  
 
Хто і чому вкладає в нерухомість
Переважна більшість сучасних інвесторів в нерухомість – це люди, які накопичують збереження у доларах. Дочекавшись «скачка», вони почали вигідно міняти валюту, вигравши на курсових різницях, а вже після цього вдало інвестували в нерухомість. Якщо ж людина тримає заощадження в національній валюті, то їй тим паче варто поспішити вкласти до періоду підвищення цін  (щоб захистити свої збереження від інфляції).

І, звісно, в умовах економічного спаду інші способи інвестицій виглядають менш надійними, ніж вклади у нерухомість. Тим паче старі будинки з кожним роком знецінюються, тому майбутнє – за новобудовами.

 
Квартири на старті будівницва VS готові квартири. Порівняння цін
 
Сучасний ринок нерухомості має настільки розвинені механізми, що майбутні вигоди від вкладень гарантовані всім інвесторам. Людина, яка здійснює покупку на стадії котловану реально економить в порівнянні з тими, хто купує у вже збудованому будинку. Тому багато хто інвестує саме з метою подальшого перепродажу, заробляючи у такий спосіб. Це доволі поширена практика. За статистикою, кожну п’яту квартиру в Україні купують саме з метою інвестицій. Різниця вартості на етапі будівництва та після введення будинку в експлуатацію становить в середньому 40-60 відсотків.



Переконливіше за мене говорять реальні цифри. На старті продажу першого будинку ЖК Парус City ціна за метр квадратний становила 14 000 грн. Станом на сьогодні ті ж квартири вартують вже більше 22 000 грн. за метр квадратний. Тобто, якщо зараз продати цю квартиру, то можна заробити 400 000 грн., а це близько 15 000$.

Для швидшої окупності інвестицій раджу обирати найбільш ліквідні приміщення, з невеликою площею та хорошим плануванням, завдяки чому пізніше буде легко здати їх в оренду або перепродати за високими цінами.

Варто звернути увагу на смарт-квартири, однокімнатні оселі з добре продуманим плануванням або комерцію з невеликою функціональною площею та фасадними входами.

 
Купувати чи відкладати
 
Літо загалом вважається вдалим періодом для інвестицій. А ще маємо ряд особливостей: по-перше, літо період сезонних акцій, по-друге виріс долар, по-третє восени відбудуться вибори, перед якими переважно спостерігаємо волатильність курсу гривні.

Якщо говорити на прикладі наших об’єктів - за останні два тижні через зміну курсу ціни на квартири від Парус Development подешевшали в доларах на близько 4%, бо в компанії ціна квартир прив'язана до гривні. Ціни на комерцію мають прив’язку до долара, але зараз діє сезонна знижка (мінус 15%).

З вересня відбудеться планове підняття цін, особливо – на комерційну нерухомість. Така тенденція зумовлена підвищеною у цей період діловою активністю. Цінова політика буде мінятися не на користь покупців, тому ті, хто здійснять купівлю приміщень до кінця літа, однозначно будуть у виграші.
 
Актуальні об’єкти компанії у Львові:
Парус Смарт, вул. Трускавецька
Парус Сіті, вул. Кульпарківська


Получить консультацию от отдела продаж про:
свободные квартиры, условия рассрочки, акции и скидки
заполните поле

введите № телефона

дата публикации: 05.08.2020
2124 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

25/02
Magnus Trading — серед інвесторів-лідерів, завдяки яким держбюджет отримав найбільше коштів у 2023
09/06
Львів. Як змінить вигляд вулиці Франка проект Центру соціальних інновацій. Візуалізація проекту
09/06
У Львові влада зібрала забудовників на розмову про безпеку та вигляд новобудов
02/06
Львівщина: Переселенці, житло, життя і настрої. Соціологія
01/06
Тимчасове житло, іпотека, оренда – як у Львові бачать забезпечення житлом переселенців

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: