поиск
​Купуючи квартиру вперше, можна повернути більше тисячі доларів ПтAMUTCE_5E38th ПтPMUTCE_5E49th https://novobudovy.com/templates/novobudovy/images/logo.svg
Енциклопедія Новобудов©

​Купуючи квартиру вперше, можна повернути більше тисячі доларів

За словами девелоперів і юристів багато клієнтів купують нерухомість вперше і можуть повернути сплачений при цьому пенсійний збір 
 

Попри необхідність дотримання формальностей та сплати пенсійного збору при купівлі житла, ті хто купує квартиру вперше можуть повернути сплачені до казни податки. Відтак можна заощадити до тисячі доларів, пише VEZHA.
Як зазначають девелопери чимала кількість їх клієнтів купують нерухомість вперше.

«Близько 70% наших клієнтів купують квартири вперше. Саме на них розповсюджується можливість повернути Пенсійний збір, котрий складає від 7 до 26 тисяч гривень», – зазначає керівник відділу продажів Lev Development Іванна Іванків.

Справа в тому, що згідно п. 9 ст. 1 Закону України “Про збір на обов`язкове державне пенсійне страхування” від сплати такого збору звільняються державні підприємства, установи та організації, що купують нерухоме майно за рахунок бюджетних коштів, установ та організацій іноземних держав, що користуються імунітетами і привілеями згідно із законами та міжнародними договорами України, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, а також, що важливо, громадяни, які купують житло вперше.
Проте хоча й при першому придбанні житла людина звільняється від сплати пенсійного збору та нотаріус змушений дотриматися формальностей і вимагає від покупця квитанцію про його сплату.
 
Водночас, як пояснює адвокат Стецик, законом передбачено повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджетів. Така процедура здійснюється за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, а при поверненні судового збору (крім помилково зарахованого) – за ухвалою суду. Відсутність в Україні єдиної системи реєстрації прав на нерухоме майно, говорить адвокат, позбавляє можливості Пенсійний фонд та його територіальні відділення встановити факт придбання квартир конкретною особою вперше,тому необхідно діяти самостійно.

Як це зробити:
Зберегти копію документа про сплату «пенсійного» збору (можна попросити при оплаті роздрукувати додатковий примірник).
Отримати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно інформаційну довідку за ідентифікаційними даними фізичної особи, що буде свідчити про те, що іншого нерухомого майна немає.

Звернутися до управління пенсійного фонду з Заявою про повернення безпідставно сплачених грошових коштів, отримати відмову у задоволенні заяви. Саме відмова пенсійного фонду є підставою для звернення до суду.
Подати позовну заяву про повернення безпідставно сплачених коштів до окружного адміністративного суду протягом 6 місяців з моменту отримання відмови управління пенсійного фонду (ст. 122 КАС).

«Такий спір буде розглянуто у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін, а отже, ходити до суду не доведеться. Враховуючи значну завантаженість судів першої інстанції процес розгляду може зайняти до 4 місяців, додавши ще час на підготовку документів, зокрема, листування з пенсійний фондом, приблизно за 6 місяців можна отримати рішення про повернення безпідставно сплачених грошових коштів», – зазначає адвокат.

Після того як управління пенсійного фонду сформує подання, платник подає до відповідного органу Казначейства заяву та подання, дати складання яких не перевищують 30 календарних днів разом з оригіналом або копією документа на переказ, або паперовою копією електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету.



 
дата публикации: 20.09.2019
дата обновления: 06.12.2019
2634 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: