поиск
Нові норми перепланування та квартири вільного планування. Як скористатися на практиці ПтPMUTCE_5E50th ВсPMUTCE_7E25st https://novobudovy.com/images/novyny/2019/Lazur/usplashaahubs-2.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Нові норми перепланування та квартири вільного планування. Як скористатися на практиці

Можливість перепланування в новій квартирі є вагомим фактором для майже 50% львів’ян, що розглядають купівлю житла. Варіантом, що пропонує зручне рішення, стали пропозиції квартир вільного планування. Сьогодні розповідаємо про те, що ж таке вільне планування, а також нові правила перепланувань, які не потребують окремих дозволів та як організувати перепланування, щоб не витрачати зайві кошти.
 
 
Запити консультацій стосовно того, чи можна в квартирі робити перепланування, сьогодні є дуже популярні на момент вибору житла для купівлі, говорить Денис Шульга з «Енциклопедії Новобудов».

«Можливість перепланування цікавить практично кожного другого покупця квартири. При цьому мова не стільки те, що перепланування будуть робити вже, скільки взагалі можливість і простота процесу. Люди зараз більш практичні і наперед прогнозують, скільки їм доведеться витратити часу та коштів в майбутньому, щоб за необхідності змінити панування квартири. Така можливість стає вагомим фактором при виборі квартири», - говорить Денис Шульга.


Відповідно популярними стають представлені сьогодні на ринку нерухомості Львова новобудови, де девелопери пропонують квартири  вільного планування, бо вони, крім іншого, дозволяють в повній мірі скористатися і новими правилами перепланування помешкань, які діють зараз в Україні.

Що дозволено переплановувати в квартирі

Зараз в законодавстві чинні норми, які забрали необхідність погоджень, якщо при переплануванні не передбачаються втручання в несучі і огороджувальні конструкції та інженерні мережі – водопостачання і відведення, теплові та газові мережі, розповідають фахівці компанії компанії LazurGroup, які розробляли для своїх будинків власне квартири вільного планування.

 

«Коли виникає необхідність, то легко можна змінювати площі кімнат чи їх кількість - прибирати чи влаштовувати нові перегородки, змінювати дверні отвори. Це буде легко робити, бо використовуємо монолітну-каркасну схему будівництва. За такого способу є колони, які не можна рухати, а самі перегородки можна змінювати залежно від потреби власника», - пояснюють в компанії.

Що не можна робити без попереднього погодження


Як вже згадувалося, обов’язковими для попереднього погодження є роботи, які передбачають втручання в несучі та огороджуючі конструкції та інженерні мережі.
 

«Важливо пам’ятати, що таке втручання це питання безпеки. Несучі конструкції та мережі розраховані на безпечну експлуатацію будинку, тому ці обмеження є цілком оправданими», - кажуть в LazurGroup.



Фактично не дозволяється самостійно переплановувати несучі конструкції та робити в них якісь отвори чи перевантажувати їх, влаштовувати додаткові балкони, змінювати чи робити нові віконні отвори, змінювати форми і кольори фасадів, переносити кухні чи ванні кімнати, переносити чи демонтовувати димовентиляційні виходи, труби водо, тепло і газопостачання.

Важливо знати: На яких поверхах краще купувати квартири в новобудовах

 

Що таке квартири вільного планування і їх переваги

До основної характеристики «вільного планування» відносять можливість легкого перепланування в залежності від необхідності чи стилю. Але при цьому є ще один, не менш важливий момент. Використання такої конструктивної схеми будинку і підходів дозволяє одразу розробляти зручніше планування ніж раніше.

 

«Планування квартир за такою схемою, робимо зручним та сучасним: просторі кімнати, великі вікна. Площі квартир максимально оптимальні, щоб можна було зручно планувати розташування меблів, правильної форми балкони та коридори і комфортно облаштовувати гостьову та приватну зони», - пояснюють проектанти на прикладі квартир ЖК LazurSky на Зеленій. 



Вільне планування квартири, за їх словами, це більше ніж проект, це можливість влаштувати внутрішній простір на власний смак та потреби. При такому підході і сучасних нормах те, що зараз дозволено робити всередині без додаткових дозволів, а потім реєструвати зміни, повністю вистачає для того, щоб перепланувати квартиру швидко і без зайвих витрат.


Коли краще робити перепланування

 

Чим зручні новобудови з можливістю вільного планування, то це тим, що перепланування можна робити на будь-якому етапі, навіть під час будівництва будинку. Проте варто врахувати кілька моментів, які дозволять зробити це правильно і не витрачаючи зайві кошти.

«Новобудову прийматимуть в експлуатацію після завершення будівництва, а після цього власник отримує технічний паспорт квартири і право власності саме на таку квартиру. Відповідно, зміни на етапі будівництва необхідно офіційно внести в проект, щоб вони були зафіксовані в технічному паспорті нової квартири», - пояснюють проектанти.


Щоб перепланування вийшло не тільки зручним, але й фінансово вигідним, фахівці радять робити його, маючи чітке бачення кінцевого вигляду квартири і термінів всього ремонту та облаштування. Якщо час між зміною планування і ремонтом надто великий, то завжди є ризик, що за цей час може змінитися склад сім’ї, використання квартири чи навіть банально смаки стосовно стилю чи меблів.

Що потрібно мати, плануючи зміни в квартирі

 

Щоб перепланування було вдалим, експерти радять мати план ремонту і його часові рамки, технічний паспорт квартири та технічний паспорт будинку. Технічний паспорт квартири видається власнику разом з усіма документами на квартиру, а технічний паспорт будинку, що визначає не тільки несучі конструкції будівлі, а й інженерні мережі, які обслуговують всі квартири, після здачі в експлуатацію передається управителю будинку (ЖЕК, ОСББ чи управляюча компанія).
Плани і терміни ремонту в кожного є індивідуальні, але його варто мати при будь-якому способі – ремонту власноруч, за допомогою знайомих чи спеціалізованих організацій. В останньому випадку дизайнер допоможе зробити план квартир з врахуванням всіх деталей і навіть підготувати дизайн-проект, що враховуватиме всю нюанси майбутнього помешкання та плани для ремонтних бригад. 
 

дата публикации: 13.12.2019
дата обновления: 21.06.2020
2468 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: