поиск
Нові квартали з конгрес-холом, бізнес-центрами, готелями та підземними паркінгами – як зміниться територія біля приміського вокзалу ВтPMUTCE_2E23nd ВтPMUTCE_2E23nd https://novobudovy.com/images/novyny/2019/kolomejcev-zbruceu.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Нові квартали з конгрес-холом, бізнес-центрами, готелями та підземними паркінгами – як зміниться територія біля приміського вокзалу

У Львові представили концепцію розвитку території між пл Двірцевою та вул Городоцькою. Наcтупні кроки -  реконструкція вулиці Чернівецької, виготовлення документації, узгодження детального плану території та домовленості з власниками і користувачами земельних ділянок. 
 
Раніше, як повідомляв Zaxid.net в «Укрзалізниці» готували проект, який передбачав будівництво на території приміського вокзалу торговий центр, паркінг на 1000 місць та житлові будинки. «Є ідея перенести приміський вокзал впритул до залізничного, а на території приміського вокзалу збудувати багато житлових будинків і паркінг на 1000 місць. Також за пропозицією «Укрзалізниці» поряд житлом планують збудувати торговий центр і офісні приміщення», – цитував Ірину Маруняк сайт.

Візуалізації концепції та коментарі  головного архітектора міста Антона Коломєйцева про те, що планує робити місто, подає сайт львівської міської ради. Далі - пряма мова Антона Коломєйцева.


Антон Коломєйцев. фото - zbruc.eu
 

Про реконструкцію вулиці Чернівецької

Зараз ми бачимо практично готову площу Двірцеву. Натомість виникають питання, які наступні проектні рішення будуть застосовані тут. Зараз ми маємо проект реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Однак чекаємо на дозвіл від ДАБІ.
 

Про перенесення приміського вокзалу та зміну території


 
Поза тим, є також велика територія навколо Приміського вокзалу, є багато земель, які там належать або Укрзалізниці, або місту, або іншим землевласникам. Впродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал буде перенесено ближче до Головного вокзалу. Тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і буде покращено пішохідні зв’язки з автобусною станцією та іншими видами транспорту. Дуже важливо зберегти історичну масштабність, але при тому внести сучасну архітектуру, сучасні підходи урбаністики.
 

Підземні паркінги і нові квартали

 
 
Тому тут передбачено багато громадських просторів, багато підземних паркінгів, щоб людина могла заїхати сюди буквально з перехрестя вул. Кульпарківської-Городоцької, навіть не їдучи по вул. Чернівецькій. Доїхати до підземного паркінгу, там припаркуватися, і не виходячи на вулицю, через Приміський вокзал зайти до Головного. Також передбачено можливість інших громадських функцій: конгрес-хол, бізнес-центр, передбачено квартали, у яких можуть бути розміщені готелі, для розвитку як туризму, так і бізнесу.
 

Громадські простори і експлуатовані тераси

 

 
Передбачено максимальну кількість озеленення. Також цей район має стати зразком екологічності, екологічного підходу. Пропонуються засоби акумулювання дощових вод і запобігання надмірного перегріву. Адже ми знаходимося поруч із Залізничним вокзалом, сортувальною станцією, і ці простори влітку перегріваються, що негативно позначається на міському кліматі. Тому пропонується висадити нові дерева, сформувати нові газони, озеленити дахи цих кварталів, і акумулювати воду, яка випадає у вигляді дощу, тобто не навантажувати каналізацію у цьому районі.
 

Про реалізацію

Однак, для початку таких робіт потрібно виготовити всю документацію, узгодити детальний план території, погодити всі моменти із землекористувачами. Але комплексне бачення, як це має бути, у нас є.
 

 
дата публикации: 02.06.2020
дата обновления: 02.06.2020
1682 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: