поиск
Житлові комплекси на Пасічній назвали серед кращих прикладів житлового будівництва ЧтPMUTCE_4E27nd ЧтPMUTCE_4E27nd https://novobudovy.com/images/novyny/2019/VashDim/VIL_Y_015.jpg
Енциклопедія Новобудов©

Житлові комплекси на Пасічній назвали серед кращих прикладів житлового будівництва

Незалежних архітекторів попросили назвати кращі приклади житлових комплексів в Україні. Львівські ЖК «Villa Magnolia» та «Пасічний» потрапили в огляд і на їх прикладі архітектори розповіли про принципи, дотримання яких роблять новобудову зручною та комфортною для мешканців і міста.    
 
 
Одразу два львівських комплекси потрапили в статус «кращих прикладів» в огляді від незалежних архітекторів, що підготувало і опублікувало видання «Маяк».
 
Два з шести архітекторів – Микола Чепелев з Одеси та Володимир Палій зі Львова, говорячи загалом про «добрі практики» та «недоліки, яких варто уникати» згадали як добрі приклади українських новобудов власне львівські житлові комплекси -  Villa Magnolia та Пасічний. Що саме робить ці ЖК, на їх думку, такими, у прямій мові архітекторів.
 
Микола Чепелев, Одеса
Сертифікований архітектор
Які для мене основні критерії оцінки житла? В першу чергу - відповідність міському середовищі. Будівля або комплекс повинні за своїми характеристиками - щільності забудови, поверховості, інфраструктурної навантаженні - відповідати сформованому характеру забудови. «Висотки» в історичному центрі або в санаторно-курортних зонах - відразу мінус. Занадто щільні мікрорайони - туди ж.
Наступний пункт - комфорт проживання. І це не тільки планувальні рішення квартир, якісна обробка або мережі. Це ще і зручна система допоміжних приміщень - вхід в під’їзд на одному рівні з тротуаром, приміщення для зберігання візків, велопарковки, система розподіленого збору сміття, територія з просторами для мешканців будь-якого віку, сусіди, яких знаєш. Тому мені ближче принцип квартальної забудови, а не точкової.
Важлива естетика. Сучасні будівлі повинні транслювати сучасні естетичні прийоми. Історизм, за рідкісним винятком, - «в топку».
Тому навряд чи зможу назвати такий житловий комплекс в Одесі. З тих, що бачив в інших містах України, - «Пасічній» і Villa Magnolia у Львові. «Рибальський» в Києві мені симпатичний. Є приклади і в інших містах, але поки одиничні - швидше виняток, ніж правило.
 
Володимир Палій, Львів
Співзасновник та архітектор студії ROOM 66 Architecture Studio
Серед реалізованої житлової забудови Львову своїм ціннісним підходом до середовища існуючого і новосформованого вирізняється комплекс Villa Magnolia, автори якої — «Проектна майстерня Бєляєвих», архітектор Ігор Гнесь та інженер-конструктор Володимир Іванейко. Я б хотів акцентувати на кількох важливих принципах, які розкривають цю забудову.
Одна висотка, не менше шістнадцяти поверхів, оточена парковкою — саме такою могла б бути звична забудова в наших пострадянських просторах. Однак у випадку «Магнолії» весь квартал сформований одним периметром з шести будинків, які зблоковані з дворівневими таунхаусами. Як з багатоквартирних секцій, так і з таунхаусів є виходи у внутрішній напівприватний простір мешканців та у загальний — повністю пішохідний двір з дитячим майданчиком та зеленими галявинами. Під ним розташований паркінг.
Комплекс наслідує підходи змішаного використання (mixed use), тобто представлений не тільки житлом. В «Магнолії» на перших поверхах розташовуються комерційні приміщення, спортзал, пекарня, дитячий центр. Для житлового середовища важливо, щоб воно не формувалося домінуючою монофункцією, а включало значний процент обслуговуючих закладів. 
Невисока забудова не означає, що в девелопера не було комерційних апетитів. Менше поверхів — більше щільності, саме такий підхід реалізований у цьому кварталі з психологічно комфортною висотністю у п’ять поверхів.
Однак, коли архітектура фасадів відходить з переднього плану, а головним стає середовище, сформоване нею, тоді ми говоримо про людський масштаб і неанонімність міста — про те, що справді можна назвати домівкою.
 
Житлові комплекси Villa Magnolia та Пасічний реалізовує компанія «Ваш Дім». Станом на сьогодні частина цих комплексів вже здана в експлуатацію і ведеться будівництво наступних черг, які формуватимуть два повноцінних житлових квартали в районі вулиці Пасічної.
 

 
 
Получить консультацию от отдела продаж про:
свободные квартиры, условия рассрочки, акции и скидки
заполните поле

введите № телефона

дата публикации: 02.07.2020
3094 просмотров
 

Популярные предложения от застройщиков

Читайте также другие новости данной темы

18/03
Головна меблева та будівельна виставка
28/02
Нові квартири у Львові за програмою єОселя. Кредитування від 3% річних на 20 років
25/09
Львів. Здано в експлуатацію 4-у чергу ЕКО-ДІМ на Тракті І
11/09
Відкрито попереднє резервування квартир в ІІ черзі будівництва «Еко-Дім на Козельницькій» у Львові
31/08
Старт продажів в нових секціях Авалон Ярд. Планування і ціни

<path id="path10669" d="m6.61406 286.94607h2.646485c.3528648 0 .3528648-.5293 0-.5293h-2.65918c-.36556.0169-.34017.54622.0127.5293z" fill="#e1e5e6 data-original=" #c8d4d9"="">все новости
 
Подписывайтесь и получайте ПЕРВЫМИ все новые предложения от застройщиков: